Skip to Main Content »

Stopwatches voor zeilen

Voor wedstrijdzeilen is een uitgebreid instelbare countdown timer een belangrijke basisfunctie. Hiermee kunnen meerdere countdown tijden achtereenvolgend worden ingesteld. Zo zijn de vijf minuten, vier minuten en 1 minuut signalen voor de start eenvoudig als doorlopende reeks in te stellen. De countdown timer kan eenvoudig worden geactiveerd waarmee de drie tussentijden en de start signalen in beeld en geluid kunnen worden weergegeven.

Voor trainingsdoeleinden kunnen ook andere functies zoals een Multilap-memory timer, Speed timer en Target timer van grote waarde zijn. Een stopwatch die gebruikt wordt voor zeilwedstrijden en trainingen kan uiteraard gemakkelijk in contact komen met water, een waterbestendige stopwatch is voor deze activiteiten dan ook zeker aan te raden.

1 artikel(en)

per pagina

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren
 1. Robic SC-717W Stopwatch

  Robic SC-717W Stopwatch

  € 57,95

  Groot 3-rijen display
  Split/Lap timer (100 Memory+Datalog)
  Fastest, slowest, average Lap
  Countdown met loop-counter
  Dual Interval: tijden+loops instelbaar
  Tally/Number-counter - t/m 9999
  Pacer: instelbare pace frequency
  Klok, Alarm & Kalender

  Meer info

1 artikel(en)

per pagina

Lijst  Foto-tabel 

Van hoog naar laag sorteren

Uitgebreide stopwatch kopen voor de zeilsport

Voor gebruik bij zeilwedstrijden en zeiltrainingen kunnen naast een uitgebreide Countdown timer een Multilap-memory timer, Speed timer en Target timer van grote waarde zijn. Een multilap-memory timer biedt de mogelijkheid om oplopende cumulatieve rondetijden en de tijd tussen rondes in weer te geven en op te slaan. Met een speed timer stopwatch is eenvoudig de gemiddelde snelheid van een zeiler in km/h of in mph te berekenen. Met een target timer is eenvoudig een target tijd voor een bepaalde zeilafstand in te stellen. Indien de activiteit niet binnen de target-tijd voltooit is, loopt de timer automatisch omhoog op, bij voltooiing van de activiteit wordt dan de + tijd (bv. + 1.05 minuut) weergegeven.

Waterbestendige stopwatch voor zeilen

Een stopwatch die voor de zeilsport gebruikt wordt kan gemakkelijk in contact komen met water. Het is daarom aan te raden om een waterbestendige stopwatch bij het zeilen te gebruiken. Vele uitgebreide stopwatches uit het assortiment van Stopwatchcenter zijn waterresistant tot maar liefst 30 meter.